Op deze pagina vindt u een korte omschrijving van de workshops die ik geef. Klik op de link voor meer informatie over de desbetreffende workshop of neem contact met me op voor meer informatie. 

Workshops

Alle workshops op deze site dragen het workshopkeurmerk van workshop.nl

Light Art

 

Light Art is een moderne opkomende kunstvorm waarbij er met licht, in de lucht, getekend kan worden! Door verschillende fotografietechnieken toe te passen kan een tekening worden vastgelegd op de foto. Tijdens het tekenen kan je niet zien wat je maakt, dat zie je pas op de foto. Aan de hand van verschillende oefeningen experimenteren de deelnemers met deze kunstvorm en maken de verbazingwekkende resultaten.  De workshop is inzetbaar voor verschillende doeleinden. De workshop past in een kunst en cultuurprogramma op school, maar ook als teambuildingactiviteit op een bedrijfsfeest. 

 

Klik hier om meer over deze workshop te lezen

 

Klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen

Graffiti

 

Welbekende straatkunst die eigenlijk al eeuwenoud is. De workshop bestaat uit een korte introductie over Graffiti en uitleg hoe je eigen ‘piece’ of ‘tag’ te maken. Elke deelnemer maakt een eigen kunstwerk op een plaat die na afloop mee naar huis genomen kan worden. De workshop is inzetbaar voor verschillende doeleinden. De workshop past in een kunst en cultuurprogramma op school (ook speciaal onderwijs), maar ook als teambuildingactiviteit op een bedrijfsfeest.

 

Klik hier om meer over deze workshop te lezen

 

klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen

Songwriting

 

De basisprincipes van songwriting worden uitgelegd middels een interactief programma.  Ik kom langs met de zanger van mijn band, Tim Vantol (bekend van o.a. Lowlands, www.timvantol.com). Op een leuke, actieve manier begeleiden wij de deelnemers door het programma en worden er handvatten geboden voor het schrijven van een eigen song. Deze workshop is toe te spitsen op verschillende thema’s en is in vele vormen beschikbaar. Zeer geschikt voor cultuurdagen op school, maar ook voor teambuildingactiviteiten.

 

Klik hier om meer over deze workshop te lezen

 

klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen

Fotografie

 

De wereld van fotografie wordt steeds toegankelijker. Tegenwoordig kan er zelf met een telefoon al veel gedaan worden op fotografiegebied. Tijdens deze workshops wordt er aan de hand van verschillende oefeningen geëxperimenteerd met verschillende fotografietechnieken. Deelnemers leren zo de basisprincipes van fotografie. Het doel is om met een kunstenaarsoog naar de wereld te kijken en zo van alledaagse zaken verassende foto’s te maken. Deelnemers hebben na deze workshop meer fotografiekennis die ze ook kunnen toepassen met hun eigen mobiel! 

 

Klik hier om meer over deze workshop te lezen

 

klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen

Stop Motion

 

Duizenden foto’s achter elkaar geplakt en afgespeeld als een video, dit is de basis van stop motion.  Veelal bekend van films als ‘Chicken Run’ of de serie ‘Buurman en Buurman’. Tijdens deze workshop gaan we in groepen aan de slag met verschillende stop motion technieken. Door een foto te maken van een object en deze voor elke foto net een andere pose te geven, kan een beweging worden gesuggereerd. De workshop past in een cultuurprogramma van een school, maar ook binnen teambuildingactiviteiten. Samenwerking en creativiteit staan centraal tijdens deze workshop.

 

Klik hier om meer over deze workshop te lezen

 

klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen