De band presenteert zichzelf en gaat door middel van verschillende interactieve oefeningen de basisprincipes van songwriting uitleggen. Er worden hedendaagse nummers geanalyseerd en uitgekleed. Hoe zit het met de tekstopbouw, muziekopbouw, verschillende lagen, instrumentarium, etc? Er wordt klassikaal geschreven en gezongen. Dit hoort allemaal nog bij het 'theorie' gedeelte van de workshop. Daarna gaan de leerlingen onder begeleiding zelf aan de slag met het componeren en schrijven van een eigen song. Tim en ik zullen rondlopen en de verschillende groepjes helpen. Als er genoeg tijd is, gaan de leerlingen aan het eind van de workshop het resultaat aan elkaar presenteren. 

 

De Songwriting workshop is een opstapje naar het schrijven van eigen songs, en wordt vaak gegeven aan muziekklassen aan het begin van het jaar. De rest van het jaar hebben de leerlingen profijt van hun basiskennis over songwriting. 

 

De Songwriting workshop is maatwerk en is aan te passen aan uw wensen. Omdat een song schrijven een erg arbeidsintensief proces is kan er ook een reeks workshops afgenomen worden. Er kan ook een lunchconcert door de band gegeven worden bij u op school! 

 

Deze workshop wordt ingezet voor verschillende doeleinden: cultuur/educatie (scholen/musea), teambuilding (bedrijfsevenementen) of entertainment (kinderfeestjes/vrijgezellenfeesten). Scroll naar beneden om verschillende voorbeeldfoto's te zien. 

 

Neem voor vragen of een vrijblijvende offerte contact met me op.

 

 

Songwriting workshop
Songwriting workshop

press to zoom
Songwriting workshop
Songwriting workshop

press to zoom
Songwriting workshop
Songwriting workshop

press to zoom
Songwriting workshop
Songwriting workshop

press to zoom
1/4

Hier vindt u een aantal foto's van de band en de workshop.

 

Neem contact met me op voor vragen of een vrijblijvende offerte.

Workshop Songwriting

De basisprincipes van songwriting worden uitgelegd middels een interactief programma.  Ik kom langs met de zanger van mijn band, Tim Vantol (bekend van o.a. Lowlands, www.timvantol.com). Op een leuke, actieve manier begeleiden wij de deelnemers door het programma en worden er handvatten geboden voor het schrijven van een eigen song. 

 

Alle workshops op deze site dragen het workshopkeurmerk van workshop.nl