Wie is Justin?

 

Hallo ik ben Justin.  Geboren in 1988 te Gouda. Tijdens mijn jeugd ben ik in aanraking gekomen met verschillende kunstdisciplines. De basis van al mijn creativiteit heb ik te danken aan skateboarden. Aan skateboarden hangt een enorme creatieve subcultuur waarin veel verschillende kunstdisciplines actief zijn.

 

De eerste andere hobby’s die uit skateboarden voortvloeide waren muziek en fotografie. Als skateboarder wil je graag laten zien waar je mee bezig bent. Daarom heb ik een camera gekocht op mijn 13e en ben ik begonnen met skateboardfoto’s en video’s maken. Wat ooit tijdens skateboarden is begonnen als hobby groeit langzaam uit tot een steeds serieuzere baan.

 

Op mijn 14e ben ik begonnen als bassist in een punkrockband. Na een aantal jaar wat lokale shows gespeeld te hebben waren onze ambities groter dan onze thuishaven Gouda. Op zo’n moment moet je als jonge band zelf actie ondernemen om deze ambities waar te maken. Een band is net een bedrijf het gaat niet alleen om muziek maken. Video’s maken over je band, tekeningen/ontwerpen maken voor posters, stickers, t-shirts, albumhoezen, etc. Hoort er allemaal bij. Als daar geen geld voor is, moet je dat zelf doen. Zo ben ik in aanraking gekomen met kunst en illustreren.

 

Na mijn HBO opleiding Media en Entertainmentmanagement heb ik mijn eigen bedrijf opgericht. Ik wil de hobby’s die ik heb delen met anderen door middel van het geven van verschillende soorten workshops. Ik vind dat creativiteit een belangrijk onderdeel is voor de ontwikkeling van een mens. Vooral in een vroeg stadium kan creativiteit je belangrijke normen en waarden aanleren zoals wederzijds respect en stimuleert het om verder te denken dan je neus lang is.  

Naast het geven van deze workshops ben ik nog steeds actief als bassist. Inmiddels heb ik in verschillende projecten gespeeld. Momenteel ben ik contrabassist/bassist in ‘Tim Vantol’ en houd ik mij nog steeds bezig met illustreren, fotografie en skateboarden! 

 

Als je vragen hebt over de dingen die ik doe, mail of bel me! 

 

E: justin@justincreativeproductions.com

T: 06-14035127