Workshop Fotografie 

Alle workshops op deze site dragen het workshopkeurmerk van workshop.nl

De wereld van fotografie wordt steeds toegankelijker. Tegenwoordig kan er zelf met een telefoon al veel
gedaan worden op fotografiegebied. Tijdens deze workshops wordt er aan de hand van verschillende
oefeningen geëxperimenteerd met verschillende fotografietechnieken. Deelnemers leren zo de basisprincipes
van fotografie. Het doel is om met een kunstenaarsoog naar de wereld te kijken en zo van alledaagse zaken verrassende foto’s te maken. Deelnemers hebben na deze workshop meer fotografiekennis die ze ook kunnen toepassen met bijvoorbeeld hun eigen mobiel! 

De workshop bestaat uit verschillende soorten oefeningen die het kunstenaarsoog van de deelnemer op de proef stellen en ontwikkelen, er wordt wel iets over de werking van de camera uitgelegd maar daar ligt niet de focus. Compositie, standpunt, licht, en contrast zijn de basiselementen die worden besproken. Daarna wordt er met die basiskennis gespeeld en geëxperimenteerd
en door te kijken naar elkaars resultaten leren de deelnemers veel van elkaar. Aan de hand van de leeftijd wordt er bepaald welke oefeningen en misschien wel fotowedstrijden er worden gedaan. De workshop is een goede basis om een kunstenaarsoog te ontwikkelen. Daarnaast is het iets waar de deelnemers dagelijks mee te maken krijgen bij het maken van foto's met bijvoorbeeld de mobiele telefoon of posts op hun social media kanalen. 

De fotografieworkshop is geschikt voor kinderen en jongeren en de oefeningen worden op leeftijd aangepast. Tijdens de workshop gaan de deelnemers in kleine groepjes te werk. 

 

Neem contact met me op voor vragen of een vrijblijvende offerte.

Lichtexperiment
Lichtexperiment

press to zoom
Lichtexperiment
Lichtexperiment

press to zoom
henk 2.JPG
henk 2.JPG

press to zoom
Lichtexperiment
Lichtexperiment

press to zoom
1/6

Hier vindt u een aantal foto resultaten van verschillende oefeningen. 

 

Neem contact met me op voor vragen of een vrijblijvende offerte.